Elektrické hrnce
Vše se uvaří v jedné nádobě
Máte rádi „one pot“ nebo „eintopf“ jídla? Jídla z jednoho hrnce jsou velmi oblíbené pro svou jednoduchou přípravu. Je to dáno tím, že všechny suroviny vložíme naráz do hrnce a pak už čekáme, až se začne kuchyní linout krásná vůně.
Multifunkční hrnce za vás samy dusí, pečou, smaží. Některé také vaří v páře, jiné zas perfektně uvaří rýži. V hrnci nemusíte nic míchat, nemusíte jej otvírat, ingredience se samy za určenou dobu promění ve výtečné jídlo.
Zdraví především
Hrnce jsou také určené pro pomalé vaření, tzv. „slow cooking“, které je v současnosti populární. Při tomto způsobu vaření se pokrm dlouze dusí a výsledkem je křehké, jemné a rozpadající se maso.
V přístrojích se v jídle během vaření uchovají vitamíny a cenné látky a tím pro své zdraví děláte to nejlepší.
Jaký povrch si vyberete?
Vnitřní povrch multifunkčních hrnců je vyroben buď z kameniny, z keramického materiálu. Samozřejmostí je výběr rozdílných teplot, při kterých se bude váš pokrm připravovat. Výběr z několika programů zaručí, že vaše jídlo bude připraveno podle vaší chuti. Ohřívání, opékání, mírný var, napařování – to je jen ukázka, jakými funkcemi vás tyto vychytávky překvapí.
U vybraných druhů lze kastrol vyjmout a používat jej třeba na zapékání pokrmů v troubě.
Pro hodně strávníků
Objem jídla, které se v hrnci vaří, se může podle různých typů pohybovat od 4 litrů do 6 litrů. Takže je možné v něm připravit menu i pokud pozvete své přátele na večeři.
Co vám ještě nabídnou
Vychytávky výrobců, které usnadní práci:
Rukojeť v horní části přístroje pro snadné přenášení, panel s LCD obrazovkou, kde si snadno navolíte požadovaný program podle toho, jaké jídlo se chystáte vařit.
Kdybyste hledali inspiraci, co budete vařit, najdete ji v přiložených brožurách s recepty, které často výrobci vkládají do balení multifunkčních hrnců.